2023-2024 Bahar Yarıyılı Lisansüstü 2. Tur Yedek Kayıtları Hakkında

2023-2024 Bahar Dönemi Lisansüstü Programları için 2. Tur Yedek Kayıt Hakkı Kazanan Adaylar

2023-2024 Bahar Dönemi Lisansüstü Programlara Asil ve 1. tur Yedek Kayıt Hakkı Kazanan Adayların Kayıt süreci tamamlanmıştır.

2. Tur Yedek Kayıt Hakkı Kazanan Adaylar OBS sisteminde ilan edilmiştir. Adaylar OBS sistemine giriş yaparak yedek kayıt hakkı durumlarını görüntüleyebilirler.

OBS sistemi için Tıklayınız. Ayrıca, aşağıdaki linki tarayıcınıza kopyalayarak da OBS sistemine erişebilirsiniz: https://obs.yildiz.edu.tr/oibs/ina_app/

Çevrim içi kayıtlarla ilgili hususlar

2. tur yedek kayıt hakkı kazanan adaylar, 15.02.2024  – 17.02.2024 (12.00) tarihleri arasında kayıtlarını OBS üzerinden çevrimiçi olarak KENDİLERİ yapacaklardır. Süreçte sorumluluk adaya aittir.

OBS kayıt kılavuzu için Tıklayınız.

Adayların belge/bilgi doğrulama süreçleri başvuru esnasında tamamlanmıştır. Bu sebeple kayıt sürecinde belge yükleme işlemi olmayacaktır.

Başka Bir Lisansüstü Tezli Programda Kaydı Olanlar

YÖK mevzuatı gereği aynı anda iki tezli lisansüstü programına kayıt yapılamaz. YÖK sisteminde tezli lisansüstü kaydı bulunan adayların diğer üniversitedeki kaydını kayıt tarihleri içerisinde sildirmeleri gerekmektedir. Kayıtlı olunan diğer Üniversitedeki tezli lisansüstü programlarının kayıt silinme bilgisinin YÖK sistemine işlenmesinde gecikme yaşanması durumunda; Üniversitenizden kayıt sildirme işleminin başlatıldığına dair elektronik olarak doğrulanabilir veya ıslak imzalı ve mühürlü belgenin tet@yildiz.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Sorularınız olması halinde tet@yildiz.edu.tr adresimizle iletişime geçebilirsiniz.